torsdag, februari 16, 2012

Vad kul! Det också!

Näe, alltså. Jag ger inte många kronor för den här familjens immunförsvar just nu. Efter feber, förkylning, halsont och öronont i en vecka kom Gustav hem igår och yttrade de förbjudna orden: "Jag mår väldigt illa..."

FOR THE LOVE OF GOD!!!

Hittills är det bara Gustav som däckat, men kräksjuka brukar ju som bekant vara rätt generös. Han kan säkert tänka sig att dela med sig lite så småningom. Ska bli kul! Jetekul!

*känner livet i mig*

Nä, men om man skulle sätta sig HATA FEBRUARI väldigt intensivt i ett hörn någonstans i lägenheten, kanske? Samt bada sig själv i handsprit? Gnälla lite?

Jag verkar ju kunna det, menar jag.

Alltid något.

16 kommentarer:

Ulrika i småland sa...

Ta genast 8 st hela vitpepparkorn!
Jag vet att dom säger att det är hittepå, men ändå för säkerhets skull lika bra liksom!

Sue sa...

10 korn har jag hör. Testade senast och jag var den enda som inte kräktes i familjen. Illa mådde jag och andra symptom men inget kräk. Skölja ner med vinäger säger vissa oxå... den skippade jag dock.
Februari=vabruari är inte något skämt utan ren och skär sanning. :(
HÅller tummarna!

Stella sa...

kan inte ge några råd mer än handsprit, så jag säger bara, fy faaan vad jag tycker synd om er! drick vatten och håll er i från varandra.

Anonym sa...

Det har kommit och gått hos oss också den senaste månaden. Varför eländet inte bara kan nöja sig med att gå, vet jag inte....

Krya på er!

//Gry

Josefine sa...

FY FAN. Jag ska vara med på dagis på fredag.... HAHAHA. Det är ju att be om det. Det är att bara "hej, jag tänkte hälsa på tintin lite och så vill jag gärna ha hem kräksjukan. därför är jag här idag". Hoppas du klarar dig!

Elin S sa...

Ah, har samma situation här. Mitt stackars barn började med feber under natten och uttryckte hela morgonen att han behövde kräkas men det vart liksom inget. Men sen vart det. Jag är av tradition en januarihatare, men funderar nu på att lägga till februari på min svarta lista... Krya på oss alla!

Lina sa...

Håller med helt och fullt!
Vi har också gått igenom en hel uppsjö av sjukdomar denna vinter, men februari har helt klart varit värst.
Tycker att vi skippar januari och februari nästa år...

Nina sa...

Är det bara jag som är frisk...? Eller har det att göra med att jag inte har några barn...?

Karin B sa...

Håller med Ulrika, när barnen på min förskola drabbas av detta fenomen så petar jag i mig 8-10 vitpepparkorn, tror faktiskt på det, bränner till imagen liksom.....
Krya på er!

En bland andra sa...

Vitpepparkorn! Svälj genast 8 st! Eller 10. Det är nog skitsamma. Tro mig, det funkar. Och så städar han toa efter varje "anfall", använder egen handduk och håller sig undan. Kan ni undvika att sova i samma rum tills det är över så är det great.
Och en sista viktig detalj. Man är INTE smittfri förrens 48 timmar efter sista kräkningen, så blås inte faran över för tidigt.

Sahra sa...

Ni blir härdade iallafall. Handsprit is da shit i februari.

Zandra sa...

Åh fy för kräksjukor!
Hos oss har tre barn och två vuxna delat på kräksjukor och förkylningar from hell sen i december, not so verry funny!

Nina [ljuvligt] sa...

Nejnejnej!
På jobbet säger vi "sprita!" så fort någon (oftast en kund) hostat eller snörvlat och rusar därefter in på toaletten och spritar ner händerna rejält. Jag kör även en omgång på scannern och tangentbordet emellanåt.

Hoppas du ni andra i familjen klarar er!

Hemmaheter (Lina) sa...

Fy för kräksjuka. Hoppas du och barnen klarar er.
Vitpepparkorn har jag också hört ska hjälpa (det blir väl inte sämre i alla fall). Här hemma kör vi med lite Fernetbranka, det är så äckligt att man dör lite men vi inbillar oss att det hjälper.

Anonym sa...

Krya på er allihopa. Du kanske inte orkar höra talas om mat, men jag provade din broccolipesto, suveränt!

Anne Jonsson sa...

Äsch så tråkigt! Magsjuka...usch och fy. Jag lider med er! Jag har faktiskt hört om dessa vitpepparkorn jag med, men jag har även hört om en stadig sup (?) för att ta död på magbacillerna...Lite Fernet Branca. Något som är så starkt och så dåligt måste ju vara bra!
Kul att hitta till din blogg, en författarblogg..just vad jag behöver. Jag håller på att försöka förvekliga en barndomsdröm om att bli författare så jag skriver på min första roman - en bestseller har jag bestämt att det ska bli! Ha ha, skämt åsido...jag hoppas allra ödmjukast på att bli utgiven som småningom när den är klar...tycker det är väldigt roligt att skriva, jag blir lyckligare när jag skriver och det är välan ett tecken på att det är rätt!!
Krya på er!