fredag, mars 30, 2012

Och grejen hon har i mungipan är...

Fast en grej! Ni missade väl inte igår, när jag avslöjade på Rabén & Sjögrens blogg vad det är tjejen på mitt bokomslag har i munnen?

Här! Får ni äntligen svaret.

onsdag, mars 28, 2012

Fyra författarprat senare

Åååå, vilka fina elever jag träffat idag då! Satt som små välartade ljus och lyssnade och ställde bra frågor och var trevliga. Jag brukar alltid fråga hur många i klasserna som läser böcker av egen fri vilja (utanför skolan). Det varierar väldigt hur många som räcker upp handen på den frågan. I vissa skolor/klasser är det noll. Men i dagens skola - många ivriga händer upp. Det blir alltid roligt då. Eller ja, det blir faktiskt oftast roligt oavsett, men det blir enklare om eleverna faktiskt gillar böcker. Vi klickar liksom lättare då.

Annan grej som förresten kommer upp på 100% av mina författarbesök: Zlatan. Är det bara jag, eller pratar alla elever om Zlatan med alla författare de träffar? Skulle inte förvåna mig om det är jag. Jag pratar om Zlatan rätt ofta har jag märkt.

Oh, well.

Nu är det natt.

Jag har sängen full av fluffiga hotellkuddar.

Hejdå!

tisdag, mars 27, 2012

Hej Göteborg!

Vi missade inte tåget, och vi hann packa. Det blir ju lätt så när båda (!!!) barnen i familjen bestämmer sig för att gå upp klockan FREAKING FYRA på morgonen. Fyra på morgonen just nu är ungefär som tre på morgonen nyss. Med sommartid och allt. Jag bara säger det, så ni ska förstå vidden av exakt hur mycket mina ögon svider för tillfället.

Jallafall, nu är vi framme i Göteborg. Här är det sommar! Det är fint. Jag är på hotell, och resten av familjen är på kollo hos farmorn och farfarn några kilometer bort. Ganska underligt egentligen, kan man tycka. Men så fick det bli. Jag ska ju jobba, och de ska ju bara... leva rövare, som vanligt. Och med tanke på graden av tröttma har jag inte direkt svårt att se fördelarna med den här dealen just nu. Chanserna för att jag ska sova som en sten utan ett enda barn som klättrar på mig i denna hotellsäng inatt = möcket, möcket stora. Och det är ju kanske bra när man ska upp i ottan och prata i en massa klasser.

Fast jag får inte sova än, riktigt. Dels på grund av att det bara är eftermiddag (doh!) och dels på grund av att jag ska gå på ett event och "presentera mig själv på fyra minuter" på en scen inför pedagoger och bibliotekarier. Man får hoppas att jag är någorlunda rolig, annars lär jag väl tappa koncentrationen och somna mitt i mina 4 minuter i rampljuset.

Hade just varit snyggt.

måndag, mars 26, 2012

In med er dit!

Den här veckan gästbloggar jag hos Rabén & Sjögren. I deras blogg kommer jag under veckan bland annat att avslöja exakt hur mycket jag irriterar mig på huvudpersonen i "Allt jag säger är sant", om hur stor roll min egna mormor spelade för den här boken, och kanske lite om hur jag insåg att min redaktör är svag för offentligt tiggeri.

Men framförallt! Så kommer jag att avslöja sanningen. Vad ÄR det tjejen på omslaget har i mungipan?

Klicketi klicketi!

tisdag, mars 20, 2012

Vad har hon egentligen i mungipan?

Jag måste fråga: vad är det på framsidan, vid höger sida av Alicias mungipa? Jag förstår mig inte på det riktigt...! /Elin

Mycket bra fråga, Elin! Jag har också tänkt på det där. Tuggar hon på ett sugrör? En sådan där godisstång som man köper på stan på sommaren som typ har hallonöverdrag och rabarberfyllning? Eller är det hennes hår?

Jag lutar för tillfället åt "hår", men jag känner mig osäker.

måndag, mars 19, 2012

Länge leve bokbloggarna

Idag är det recensionsdag på min bok. Jag fattar knappt själv hur det där fungerar med "släppdatum" och "recensionsdag" och "finns-i-butik-dag", men tanken är i alla fall att det inte får skrivas/göras några recensioner innan det här datumet. Men nu får det! Och därför har jag idag ägnat stor del av min energi åt att älska fenomenet "bokbloggar".

Mm... bokbloggar.

När alla andra medier (nåja, de flesta då) skär ner på bevakning av barn- och ungdomslitteratur bara öser bokbloggarna ur sig recension efter recension. Alltså, jag svär! Utan bokbloggar hade de allra flesta av det här landets ungdomsböcker legat bortglömda i ett hörn och gråtit för att ingen ser dem.

Är således mycket tacksam för bokbloggens existens. Och! Sjukt glad och lättad och lycklig för att det verkar finnas folk som har gillat att läsa min bok.

(Här skriver till exempel Enligt O, här skriver Barnboksprat, här skriver Sofies bokblogg, här skriver Bokcirkus, och här skriver Bokomaten.)

fredag, mars 16, 2012

Kom och köp, kom och köp!Lilla julafton på kontoret - en hel kartong tygkassar har jag hämtat ut och packat upp och tittat kärleksfullt på. Vill du köpa en? Och kanske en bok med autograf i? Då tycker jag du ska klicka här, bestämma vad du vill ha och mejla mig. Så fixar jag!

torsdag, mars 15, 2012

Med flamingon och allt


FLASH! Kom just på att jag idag ser ut exakt som Fanny (huvudpersonens bästa kompis) gör i en scen i "Allt jag säger är sant".

"Hon har sitt blonda hår i en rufsig tofs och en röd flamingo dinglande i ena örat. Jeans, sneakers, plötsligt dåligt samvete som inte klär henne, och hennes randiga tröja är faktiskt rätt ful också, på ett intetsägande vis."

Only dubbelt så gammal dårå.

Undrar om jag skrev så för att jag ville göra Fanny lik mig, eller om jag klädde mig så här för att göra mig själv lik Fanny? Ingen vet. Men om ni läser boken och undrar om jag själv är en Fanny eller en Alicia så är svaret HAHAHAHA, jag kan inte TRO att ni behöver fråga, men Fanny. Givetvis är jag en Fanny.

tisdag, mars 13, 2012

Känd från tv

OMG, OMG, OMG, idag var min bok tydligen på tv!!! Helt utan min vetskap. Den tar sig friheter, den lilla rackaren! Det var Magnus Utvik som pratade om den, när han recenserade kärleksböcker i Gomorron Sverige. Och förutom att han fantiserade ihop att huvudpersonen Alicia hade en missbrukarpappa som mår väldigt dåligt (Det har hon inte! Hon har en fullt fungerande läkarpappa som mår bra.) så sa han så fina saker att jag knappt vet vilket ben jag ska stå på. Så himla stort. PÅ TV!!!

Här kan man kolla om man vill.
Han babblar om min bok 10.30 in i klippet.

måndag, mars 12, 2012

Kom och fira min bok!


Kolla, kul grej! Om du är mellan 13-20 år kan du få komma och fira "Allt jag säger är sant" på en sjukt mysig bokfika den 12 april. Du får bok, lyxigt fika, trevligt häng och chansen att få svar på varenda liten fråga du kan tänkas ha om boken. PLUS, så klart, TRÄFFA MIG OCH FÅ AUTOGRAF OM DU VILL!!!

Klicka på bilden här ovanför så blir den större, och så kan du läsa mer där.

Eftersom fikat ska bli en mysig och ganska liten sammankomst finns det bara några stycken platser. Anmäl ditt intresse till onekligenblogg@yahoo.se så fort som möjligt (senast torsdag 15/3), så lottar jag ut platserna bland er som anmäler sig. Det hela går av stapeln i Stockholm.

Anmäl dig!

Det blir fint, jag svär.

fredag, mars 02, 2012

Nu finns boken att köpa!

Gjordes nyss uppmärksam på det EXTREMT EXALTERANDE FAKTUM att min nya bok "Allt jag säger är sant" numera är leveransklar, släppt och finns att köpa åtminstone på nätet.
Till exempel hos Adlibris här eller hos Bokus här.

Du kommer att kunna hitta den i vanlig bokhandel också, men kanske inte förrän om några dagar.

Och vill du ha en signerad kopia av boken och/eller en fin tygkasse till så kan du köpa det av mig, här genom bloggen snartsnartsnart också. Återkommer om det.

Men enough om var du kan köpa boken, det var ju egentligen inte det jag skulle säga, jag skulle ju bara, jag vet inte... skrika: OUIIIII, OUIIII, OUIIII!!! DEN FINNS!!!

Så nu gör jag det.

OUIIIII, OUIIII, OUIIII!!! DEN FINNS!!!

Mvh
Mycketuppspelt_80