måndag, juli 23, 2012

Bättre än knark

Jag har tagit två dagars paus från semestern den senaste veckan och låst in mig på det öde frilanskontoret och skrivit som en maniac på min och Johanna Lindbäcks gemensamma bok. Så sjukt kul! Det känns som ASLÄNGE sedan jag skrev på något (även om det egentligen bara var en dryg månad sedan), och jag är ringrostig och seg och har cirka tre timmars startsträcka varje dag med suck och stånk, men efter det! Så sinnessjukt kul.

Glömmer ibland (cirka mellan varje sällsynt gång det händer) att jag blir helt löjligt euforisk av att skriva bok de där dagarna då det känns som att det faktiskt går framåt och jag bara behöver tvinga mig själv lite, lite grann för att textmassan ska växa.

Lite som när man är ute och springer och helt plötsligt orkar en extra kilometer bara så där.

Inte för att det där med springet någonsin har hänt mig.

Men, men.

Ni fattar.

torsdag, juli 05, 2012

Veckans vego: Färskpotatismos med sparris och rödbetor

En sommar för några år sedan gjorde vår kompis Eric färskpotatismos med citron och dill i åt oss. Sedan dess har jag gillat den där Eric lite extra mycket. Så sjukt gott! Vi brukar äta kokta primöööörer till, typ rödbetor, sparris och morot. Det är somrigt. Och gott. Sa jag gott? Det är gott också.

Det här behöver du till fyra personer:
12-20 färskpotatisar, lite beroende på hur stora de är.
1 kruka/knippe dill
1 citron
1 rödlök
3 dl fet turkisk yougurt
2 msk olivolja
salt
peppar

Och så då förslagsvis:

1 knippe sparris
12-15 färska små rödbetor
Några späda små nyskördade morötter
En klick smör

Så här gör du:
1. Skrubba först rödbetorna och sätt dem på spisen, för de tar längst tid att koka.
2. Skrubba potatisen och koka den mjuk.
3. Hacka under tiden rödlök och dill.
4. När potatisen är nästan klar - koka sparris och morötter.
5. Mosa den färdigkokta potatisen, och rör ned rödlök, dill, turkisk yougurt och saften från en citron i potatisen. Blanda i olivolja. Salta och peppra.
6. Lägg en klick smör på grönsakerna.
7. Ät!