söndag, februari 12, 2017

Februarifoton #12 Ett hörn av mitt bo

Det här är husets ljusaste hörn, och fem minuter efter bilden togs rensade vi bordet, la på en vaxduk, och belamrade hela bordsytan med pelargoner som halvdött i källaren under vintern, chiliplantor som halvdött lite överallt i huset under vintern, och några nyplanterade frön av allt möjligt. Det är så himla fult att ha krukor och växter på vänt överallt i detta hörn hela februari - maj, pelargonerna ser ju ut som tråkiga små lik. Men det är också härligt. Saker gror. Det är så mycket ljusare. Snart kan man använda sin trädgård.

Om det här huset hade varit större hade jag velat ha ett rum till med asmycket ljusinsläpp och asmycket avställningsyta där vi liksom ändå inte behövde vara så himla mycket. Pelargonrummet kunde det få heta.

Varje gång vi tar minsta lilla steg på temat "trädgård" tar vi ett foto, lägger upp fotot på ett låst instagramkonto som bara jag och Gustav har tillgång till, och skriver "12 februari: Tog upp pelargonerna från källaren" eller "7 februari: Beställde fröer". Som en dagbok, som sparas digitalt så vi båda två kan komma åt den jämt, så vi ska kunna gå tillbaka nästa år och se när vi gjorde vad. Detta känns: SKITSMART.

3 kommentarer:

Anna Voltaire sa...

Helt ärligt är en stor del av anledningen att vi flyttade och byggde nytt att vi inte hade ordentligt med ljusinsläpp i huset. Ett 112 år gammalt hus som byggts ut i tre omgångar blir inte alltid helt bra. I köket mörkt året om faktiskt och inga fönsterbänkar. Nu har jag fönster överallt och har redan frösått tomater som tittar upp mot oss.

EvaP sa...

Hejsan!

Toppenroligt med "Februarifoton". Hoppas du eller någon annan hakar på och kör även "Marsfoton".

Tack för ditt påhitt, roligt som tusan.

Lisa sa...

Vilken bra idé! Ska genast starta instagramkonto till kolonilotten!