söndag, mars 05, 2017

Help me, rengöringsmedel, you're my only hope

Ett plus med att ha magsjuka i hemmet under helgen: Det blir välstädat, för att jag klamrar mig fast vid Ajax som sista hopp. Tvättar alla kuddar, alla täcken, alla sängkläder, skurar alla golv, skurar alla barn, vädrar alla rum.

Ett minus med att ha magsjuka i hemmet under helgen: Cirka allt annat.

Alltså, så trist stämning det blir när någon kräks? Det spelar typ ingen roll hur många glas mousserande vin man än klämt i sig där i soffan på kvällen, partystämningen dör ändå direkt när förskolebacillerna hinner ifatt. Fast ångesten jag går omkring med när jag vet att smittan går på förskolan, i väntan... den försvinner i alla fall. Jag är supereffektiv och fokuserad när jag hämtar hinkar och handdukar och svabbar golv mitt i natten och baddar pannor och säger såja, såja, vill du ha vatten? Väntan innan är mycket, mycket värre.

Jaja.

Det har i alla fall varit tremil och femmil och jag har planterat om mina pelargoner och ingen annan har blivit sjuk (än). Vi tragglar väl på mot våren.

6 kommentarer:

Emelie sa...

Jag säger bara: KLORIN!!! På alla dörrhandtag, lysknappar, kranar, dörrkarmar, toaletter etc. osv.
Fick isf mig att känna mig lite lugnare.

Cia Örvill sa...

Japp. Klorin lugnar mig med. Det och engångshanddukar. Inte för att det verkade hjälpa. Barn nr 2 kräktes nu, över 60 timmar efter att barn nr 1 slutade. Städar med klorin igen och tvättar allt en gång till.

Lisa sa...

Nej, ingenting hjälper ju på riktigt, verkar det som, Cia. Man kan väl andas ut på riktigt först om några veckor :) Krya på er! *köper klorin*

Cia Örvill sa...

Ge mig april. Ge mig vår. Ge mig sommar. Och helst av allt ett vaccin mot vinterkräket.

Johanna sa...

Är i samma situation exakt! Hu. Vi vuxna har klarat oss än men vi får väl se... (jag har dock typ inställnnngen att vi ju alla kommer exponeras oavsett, så det handlar bara om immunförsvar vem som åker på den..hehe. Borde nog gått loss mer med ajaxen..).

Lisa sa...

Jag tror tyvärr att din inställning stämmer bättre överens med verkligheten än vad min gör, Johanna. KÄMPA!!!