fredag, mars 24, 2017

Slå dig loss, slå dig friiiii

Jaha, ikväll har vi sett på Frost och druckit päronsoda. Åtminstone jag och Svante grät. Ibland när det blir böldags i filmer kryper Svante upp i mitt knä och förvarnar med darr på underläppen. "Nu känner jag att jag kanske kommer börja gråta snart". Då jag säger jag "ja, jag med, nu gråter vi" och sen gör vi det.

Hans sorgligaste någonsin är ett youtubeklipp där någon gjort en musikvideo med minecraftgubbar. Då är det en sorglig låt, och så ligger en minecraftgubbe på marken och är skadad och tittar på ett foto av sin minecraftfamilj och tar farväl genom att kyssa fotot. Och sen ser man hur fotot faller till marken, musiken når sitt crescendo, och minecraftgubben dör. Ja, jädrar. Ibland börjar Svante gråta när han tänker på detta youtubeklipp. "Nu tänker jag på minecraftsången, mamma." Enter: Stora, tårade ögon.

Jag tror att han tycker att det är lite obehagligt, att bli så berörd av filmer och låtar och berättelser att han vill gråta av dem. Jag vet inte om det är gråten som är otäck, eller att det är läskigt att bli ledsen över lag, eller att han tycker det är pinsamt, eller vad det är. Kanske är han bara överrumplad av plötsligt sitta med känslorna all over the place framför Frost. Det är hur som helst som om han han nästan ber om tillåtelse innan tårarna börjar trilla.

Den får han.

Tio tusen gånger om får han den tillåtelsen om han behöver den, slå dig loss, slå dig friiiiii, släpp tårarna loss, det är vår.

5 kommentarer:

Carina Middendorf sa...

Min nästan 17-åring är blödigare än de flesta. Han var den ende som grät på Lalaland nör vi var på bio och som dessutom tyckte att den hade ett så sorgligt slut.

Carina Middendorf sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Marie Malmström sa...

Här gråter jag också till Frost, och till Lalaland, Dolda tillgångar, nyheterna på tv och radio, fina, sorgliga och roliga böcker, när jag är glad, arg, ledsen, trött... Jobbigt ibland med känslorna utanpå men ändå för det mesta en fördel. Måtte Svante få behålla sin förmåga att gråta <3 Det är en fantastisk styrka i livet att ha en sån säkerhetsventil i livet.

Lisa sa...

Jag börjar typ gråta av det här inlägget.

Hanna sa...

Otroligt gulligt.

Ej relaterat: jag önskade alla tre dinoböckerna till Arve när han fyllde år och vi älskar dem.