tisdag, mars 07, 2017

Tack för tipset!

Tänkte idag på hur urbota glad jag blir varje gång någon säger till exempel "jag läste den där boken du tipsade om i podden", och på alla människor runt om mig som konstant tipsar mig om grejer, utan att kanske ens veta om det. Detta är ett tack för tipset till er, för de senaste veckorna har jag:

– kollat på och blivit glad av det här youtubeklippet av när Justin Timberlake uppträder på Oscarsgalan, för att @johannalindback twittrat och Nord & Francke bloggat om hur bra det var.
– lyssnat med stor nyfikenhet på Wiktorias mellobidrag efter att Fridah skrivit det här blogginlägget.
– Gått på bio och sett Manchester by the sea efter att ha läst min Facebook-kompis Peters kommentarsfält där en massa manusskribenter uttryckte hopplöshet efter att ha sett filmen. "MANUSET!!! Varför försöker man ens? Kommer aldrig komma upp i den nivån" stod det typ. Filmen var så jävla bra att jag vet inte vad.
– Köpt den här boken och läst den här boken på grund av att Johanna pratat entusiastiskt om dem irl och på Bokhora.
– Börjat följa instagramkontot @toastsforall och ökat min brödkonsumtion med 200%. Nä, men i alla fall: Blivit besatt av tanken på bröd med avokado OCH jordgubbar. Fy helv, så gott. Och snyggt.
– Sett S06E03 av Girls för att Jenny bloggade om det här, och @enligtellen twittrade så bra om det efter att hon sett. Har inte följt Girls på länge, men man kan se bara det avsnittet och älska det utan sammanhang, och sen kan man tänka på "gråzoner" i ett dygn. Har det visat sig.
– Köpt en väska, för att jag sett den hos @finelittleday och @stridsmuffin på instagram och verkligen, verkligen ville ha en.  (Detta var iofs också för att jag vid tillfället hade druckit 400 glas vin och tydligen tyckte att jag var värd den, men iaf. Jag hade ju inte kommit på det om det inte varit för dessa kvinns på instagram.)
– Testat att yoga framför youtube, för att @hejhejsara på instagram (men med privat konto) sa att hon blev av med sin huvudvärk av yoga.
– Byggt ett växthu... I WISH! Men jag blev fruktansvärt sugen efter att ha läst det här blogginlägget av Krickelin.
– Övervägt att testa karamelliserade kanelpopcorn för att @alex_haridi säger att det är gott. Fan tro't? Men jag kommer testa.
– Läst Pia Hagmars hästböcker om Millan, för att Ada (som är hästboksproffs och förläggare) och Malin Eriksson, som är författare, sa till mig att den var bra.
– Odlat tomatfrön mycket tidigare än jag brukar för att min kompis Åsa tyckte jag skulle testa hennes taktik: Fylla på med jord hela tiden, så bara de översta kronbladen sticker upp. Då bildas rötter på stammen, och plantan blir mycket kraftigare (så den pallar att stå inne längre innan vädret tillåter att man flyttar ut) = tomater tidigare.

Och säkert hundra saker till som jag hört/läst/sett och omedvetet inspirerats av, trots att jag nästan inte vet det själv. Herregud så vilsen jag hade varit utan tips här i livet.

2 kommentarer:

Tornedarling sa...

Tomattipset, tackar! Har precis fått en halvodlingslåda på innergården att komplettera balkongodlingen med så googlar "odla din tomat från frö" "bästa tips för att få X att gro"

Helena sa...

Jag blir så glad att du säger urbota för då kommer jag att tänka på min älskade farmor som så ofta sa just så!
Tack också för tomatfrötips. Rusar genast och köper.