tisdag, april 04, 2017

Livets första tappade tand

Åh gud, åh gud, sånt adrenalinpåslag här nu.

Igår 13.02 på förskolan: Svante tappade livets första tand.
Igår 15.00-18.19 hemma: Svante sprang omkring i huset med livets första tappade tand och visade den för alla som ville se, la den på lite olika ställen, pysslade om den, höll på.
Igår 18:20: Jag sa "Nu lägger vi tanden i ett glas, så vi inte tappar bort den."

Klipp till:

Idag: 07.48 "Var är det där glaset med min tand, mamma?"

Eh.

Ja.

Var är glaset?

VAR STÄLLDE JAG GLASET?!? DET STOD VÄL HÄR PÅ SOFFBORDET?!?

Klipp till:

Idag 08.36 Galen kvinna rusar runt i hus och letar efter glas, kollar efter tand i sopor, petar i filtret i diskmaskinen, ligger på golvet och kollar i golvspringor, ringer Gustav i panik.

"Jag har en minnesbild av att jag tog bort ett glas från soffbordet igår kväll när jag gick och la mig."
"ÅH GUD, ÅH GUD, VAD GJORDE DU MED GLASET, VAD GJORDE DU MED GLASET?!?"
"Ställde väl det i vasken?"

Känslan av lättnad när jag hittade tanden fastkilad i filtret halvvägs på väg ner i avloppet och kunde fiska upp den: E-N-O-R-M. Aldrig förr i mänsklighetens historia har någon låtit så glad på rösten som jag gjorde när jag ringde förskolan för två minuter sen.

Sånt avgörande ögonblick i mitt föräldraskap.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobbat att lokalisera tanden! EXAKT det hände när dottern tappat sin första tand. Fast vi hittade den inte, det var jobbigt! Men efter att hon skrivit brev till tandfen och förklarat att pappa slarvat bort tanden blev det bättre. Och tandfen kom! :) /L

Garderobenmin sa...

Exakt detta hände även oss...två gånger...med två olika barn...men en gång var det farmors fel...så det så. Treans första tand får vi väl ingjuta i guld å lägga i monter. Så många fel en kan göra sina barn.

Jenny sa...

Min pappa slängde min första tand i vasken, jag tror inte att han ansträngde sig så pass att han kollade avloppet. Den var dessutom grå från att jag trillade i trappan så jag är fortfarande i vuxen ålder lite upprörd;) så bra jobbat av dig!